Tandem- Virtuális Intim Zóna

 • 2019. December 16.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A felvidéki, komáromi székhelyű Tandem civil, non-profit szervezet több éve egy képzést hívot életre, amelynek címe Virtuális Intim Zóna. Milyen adatokat tud meg rólunk a Google csupán egy kattintás alatt? Milyen képet építek és mutatok magamról a virtuális világban? Milyen lehet a digitális lábnyomom? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járnak körbe a felvidéki fiatalokkal.

  A programot igyekeznek változatosan  felépíteni, hogy mindhárom nap tartogasson számukra izgalmat és várakozást. Dolgoztak az önismerettel alkotós feladatokon keresztül, játszottak velük csapatépítő játékokat, prezentációt mutattak be az internet pozitív és negatív oldalárol. Arra helyezték a hangsúlyt, hogy minél inkább olyan példákat hozzanak, amikkel ők is találkozhatnak a mindennapos böngészés során. Nem az elrettentés volt a céljuk, hanem, hogy a lehető legtöbb több tippet és eszközt nyújtsanak nekik a biztonságos internethasználathoz. A harmadik napon belekóstolhattak a projektmenedezsment fázisaiba is, hiszen feladatként kapták, hogy hozzanak létre egy programot az iskolában, ami felhívja a többi diák figyelmét is arra, hogy milyen jelekre figyeljenek, milyen „szabályokat“ tartsanak be annak érdekében, hogy ne érjék őket nem várt kellemetlenségek a világhálón.

  Az elmúlt másfél év helyszínei: Gömör, Nagymegyer, Rimaszombat, Dunaszerdahely, Komárom, .

  Debrecen, 2019.12.12.

ESZA