Tandem- HelloMentor

 • 2019. November 27.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A felvidéki, komáromi székhelyű civil, non-profit szervezet, a Tandem több nemzetközi együttműködésben vesz részt.

  Ezek közül az alábbit lehet kiemelni:

  HelloMentor - A 2017 szeptembere és 2019 áprilisa közt megvalósított HelloMentor projekt célja az egyének és az önkénteseket foglalkoztató szervezetek közti határon átívelő együttműködések fejlesztése.

  A 2017 szeptembere és 2019 áprilisa közt megvalósuló HelloMentor projekt célja az egyének és az önkénteseket foglalkoztató szervezetek közti határon átívelő együttműködések fejlesztése. A projekt megvalósítása során megerősítjük a határrégió NGO-it és más önkénteseket foglalkoztató szervezeteit kapacitásfejlesztéssel, amely magában foglal többek közt workshopokat és a jó gyakorlatok cseréjét, valamint mentori tréningeket, melyekkel az a célunk, hogy kiképezzük a középszinten koordináló önkéntes mentorok régiós hálózatát.

  Kétnyelvű online platformot fejlesztünk az önkéntesek és az önkéntes lehetőségek összekapcsolására, illetve összeállítunk egy e-learning képzési programot a mentorok részére. Megszervezünk egy önkéntescsere-pilotprogramot is. A régióban zajló önkéntességet és nonprofit tevékenységeket népszerűsítő kampányt bonyolítunk le a közösségi médiában és a televízióban.

  A projekt lebonyolításában a Szubjektív Értékek Alapítvány, a TANDEM, n.o. és a Budapesti Corvinus Egyetem vesznek részt. A projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretei között az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

  Debrecen, 2019.11.22.

   

ESZA