Tandem-Gombaszögi Nyári Tábor

 • 2019. Július 30.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A felvidéki Tandem non-profit civil szervezet 2013 óta aktív részese a legnagyobb felvidéki ifjúgási programnak, fesztiválnak a Gombaszögi Nyári Tábornak, ahol egy héten keresztül a Labirintus udvarban gazdagítsa a tábor programját.

  A Labirintus Udvar, egy sajátos lelkilabirintus, amelyben a főszerep az önismereté: egyénileg és csoportosan, előadások és workshopok keretében, befelé figyelés és egymáshoz fordulás formájában. A Labirintus udvar egyik „szuperereje”, hogy sokféle műfajt találhattnakk meg az oda látogatók. Kerekasztalbeszélgetés, workshop, előadás, egyéni tanácsadás, labirintusjárás, na meg a kihagyhatatlan Teaház. A kötött programok mellett pedig minden nap reggel kilenc és délután hat óra között egy teaház várja a pihenésre, elcsendesülésre vagy beszélgetésre vágyó táborlakókat.

  Az utóbbi két évben, így 2018-ban és 2019-ben is a Tábor résztvevő nagy örömmel kapcsolódtak be a Labirintus Udvvar vérkeringésébe.

  Debrecen, 2019.07.25.

   

ESZA