Tandem- Élménykonferencia

 • 2019. December 16.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A felvidéki, Komáromi székhelyű Tandem civil, non-profit egyesület 2019-ben ünnepli a fennállásának 10. Évfordulóját. Ebből az alkalomból november 22-én egy élménykonferenciát szervezett pedagógusoknak, pedagógus hallgatóknak, valamint olyan szakembereknek, akik csoportokkal foglalkoznak. A TANDEM nemrégiben egy nagyszabású gálával ünnepelte tizedik születésnapját, meghívott vendégek, partnerszervezetek és iskolák képviselői, önkéntesek, fejlesztő kollégák voltak jelen.

  A konferencia fő célja, hogy a nem formális oktatással,  képzésekkel, önismerettel és pályaorientációval foglalkozó szervezet szakemberei által egy bemutatót, kóstolót kínáljon a résztvevőknek a saját tudása legjavából, és egyúttal egy közösségi élményt teremtsen meg a pedagógusoknak.

  Az élménykonferencia lényege, hogy nem frontális előadásokkal készültek a szervezők, hanem csupa interaktív, játékos, gyakorlatias műhelyfoglalkozással, amelyek feltöltődést hoztak a résztvevőknek és inspiráló hatással voltak a mindennapi pedagógiai munkájukra is.

  Konferencia céljai: Élmény alapon kóstolót adni a nem-formális módszerekből, egy frissítő élményt kínálni mindenkinek, aki tanít és elfárad vagy éppen csak feltöltődésre vágyik, közösségi találkozást nyújtani közösen megélt, csoportos élmények által, lehetőséget adni a tanulás olyan formájára, ahol nem gondolkodni kell, hanem önfeledten részt venni (az átéltek alkalmazását pedig a későbbiekre bízzuk).

  Főbb témakörök: Dramatikus technikák alkalmazása a kapcsolatépítésben, konfliktus- és kapcsolatkezelés, szupervízió és esetfeldolgozás Bálint-módszerrel, mozgás mint testtudat és testi kifejezés, ének és zene helye az emberségünk formálásában, internetbiztonság, játékbarát iskola, életmesék - az oral history helye a történelemtanításban, életszemlélet és mozgásfejlesztés - a jóga helye az oktatásban .

  Debrecen, 2019.11.29.

   

ESZA