Tandem-DiNaMit egy napos

 • 2019. December 16.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  Az egyik ilyen közösségépítő és megtartó program, a Tandem által 2007-ben életre hívótt DiNaMit, vagyis „Diákok, na mit csináljunk?”, amely középiskolás diákönkormányzatok hatékonyabb működésére kifejlesztett képzéssorozat.

  A projekt keretében a több napos vezetőképzőn kívül, egynapos képzésekre is sor kerül, amelyen a hétvégi vezetőképzőn megszerzett tudásra és készségekre építenek a szervezők. Miután az egyes diákönkormányzatok megfogalmazzák, melyik téma az, melyben fejlődni szeretnének, kapnak még egy egynapos személyre szabott fejlesztést, most már nem csak a vezetők, hanem az egész diákönkormányzat. Ezek a tematikus képzések már a konkrét iskolákban valósultak meg.

  “»Bizonyos dolgokat lehetetlen megvalósítani, előbb-utóbb jön valaki, aki nem tud erről, és megvalósítja őket« – ezt az Albert Einstein idézetet választottuk a program mottójául, mert arra szeretnénk biztatni a fiatalokat, hogy merjék bontogatni a szárnyaikat, ne csak várják a sült galambot, hanem tegyenek magukért és a környezetükért” – véli hozzá Urbán Péter, a TANDEM, n.o., vezetője.

  Az utóbbi két évben többször is sor került vezetőképzőn túl egynapos képzésekre: Somorja, Érsekújvár, Komárom, Dunaszerdahely, Pozsony, Királyhelmec,

  Debrecen, 2019.12.15.

   

ESZA