Tandem-DiNaMit

 • 2019. November 06.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  Az egyik ilyen közösségépítő és megtartó program, a Tandem által 2007-ben életre hívótt DiNaMit, vagyis „Diákok, na mit csináljunk?”, amely középiskolás diákönkormányzatok hatékonyabb működésére kifejlesztett képzéssorozat.

  A vezetőképzőn a diákok egyrészt élményalapú gyakorlatokon keresztül foglalkoznak olyan témákkal, mint az önismeret, a csoportdinamika, a szervezeti kultúra, a kommunikáció és a projektmenedzsment. Másrészt praktikus információkat kapnak a diákönkormányzatok szerepéről, saját jogaikról és hatáskörükről, másrészt egyéni, páros és csoportos feladatokon

  A képzés célja, hogy a diákok olyan eszközökkel és módszerekkel gazdagodjanak, amelyek segítenek nekik motiváltabbá és elkötelezettebbé válni a diákönkormányzatan való aktív szerepvállalásra.

  A képzéssorozat utóbbi másfél évben megvalósult képzései: Somorja, Érsekújvár, Dunaszerdahely, Komárom, Pozsony, Királyhelmec,

  Debrecen, 2019.10.31.

   

ESZA