Tandem civil, non-profit szervezet, a nem formális tanulási és tanítási módszerek megismertetése.

 • 2020. Május 19.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A felvidéki, komáromi székhelyű Tandem civil, non-profit szervezet  egyik célja a nem formális tanulási és tanítási módszerek megismertetése, átadása a helyi pedagógusok által, amely segítségével javulhat az oktatás minősége, színvonala, ezaltál növekedhet a helyben maradási hajlandóság a fiatalok között.

  A karantén ideén a Fórum Régiófejlesztési Központtal közösen egy virtuális diákversenyt hívtak életre. Ez egy nagyszerű alkalom volt, mind középiskolás tanároknak, igazgatóknak, szülőknek és persze a diákok egyaránt, hogy aktív diákokká, aktív polgárrá válljanak, valamint az ötleteik által pénzt nyerjenek az iskolájuknak.

  Különösen azoknak a fiataloknak, diákoknak szólt a felhívásuk, akiket érdekelnek a társadalmi problémák, vannak ötleteik. A felhívással nemcsak az aktív diákokat szólították meg, hanem azok tanárait, osztályfőnökeit, akik az iskolásokkal együtt készek tenni a közösségért és szeretnek versenyezni.

  A felhívásra 8 középiskola 45 diákja 9 projekttel jelentkezett remek, kreatív ötletekkel.

  Debrecen, 2020.05.12.

ESZA