Tandem civil, non-profit szervezet a COVID-19 járvány, online podcastet indított el.

 • 2020. Július 06.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A felvidéki, komáromi székhelyű Tandem civil, non-profit szervezet a COVID-19 járvány elindulását követően egy online podcastet indított el, amely március óta alkalommal jelentkezett a következő téma körökkel:

  1. Az első adás vendége Rabec István volt, aki a taiji-ről mesélt, beszélt az érdeklődöknek.

  2. A második alkalommal Molnár Krisztától hallhattak az érdeklődök a pszihodrámáról.

  3. Virtuális Intim Zóna, ahol Sikula Gábor a Tandom témával kapcsolatos képzését mutatta be.

  4. A negyedik alkalommal Urbán Péter volt a podcast vendége, akit egy aktuális témában faggattak a Friedemann Schulz von Thun-féle kommunikációs modellről, s arról, mi mit tanulhatunk ebből a hétköznapokra vetítve. amely hatványozottan fontos az otthoni kommunikációban a karantén idején.

  5. Az ötödik adás vezetője Molnár Kriszta volt, aki a coachingról beszélt a hallgatóknak. Egyrészt elmondota, hogy mi a coach feladata, kinek és milyen élethelyzetben van szüksége coachra.

  6. A hatodik adás vezetője Urbán Péter volt, aki Kaszmán-Saróka Lilianával beszélgetett, a téma pedig a távoktatással kapcsolatos friss tapasztalatok voltak. Izgalmas kérdések fogalmazódtak meg elmúlt néhány hónap hatására az oktatásban. Vajon hogy látja egy fiatal tanár ezt a helyzetet?

  Debrecen, 2020.07.03.

ESZA