MIDESZ-Megemlékezések

 • 1900. Augusztus 22.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A partiumi, nagyszalontai székhelyű Magyar Ifjúsági Demokrata Szövetség (MIDESZ) egy tudományos-oktatási, kulturális, valamint jótékonysági jellegű non-profit, apolitikus, független, civil szervezet.

  Több közösségépítő programot hívtak életre és szerveznek a régióban, amelynek célja a közösségek fejlesztése, ezáltal a fiatalok otthon maradási hajlandóságának növelése.

  A szervezet fontosnak tartja Nagyszalontához köthető magyar nemzetiségű kulturális személyek hagyományának tiszteletét, e miatt születésük, haláluk évfordulójának alkalmabáól megkoszorrúzák a szobrukat, az emlékművüket, vagy a sírjuknál róják le kegyeletüket. Ilyen személyek: Lovassy László, Ady Endre, Arany János, aradi vértanúk.

  Debrecen, 2019.08.12.

ESZA