MIDESZ-Hó-Rukk tábor

 • 2019. December 16.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A partiumi, nagyszalontai székhelyű Magyar Ifjúsági Demokrata Szövetség (MIDESZ) egy tudományos-oktatási, kulturális, valamint jótékonysági jellegű non-profit, apolitikus, független, civil szervezet.

  Több közösségépítő programot hívtak életre és szerveznek a régióban, amelynek célja a közösségek fejlesztése, ezáltal a fiatalok otthon maradási hajlandóságának növelése.

  Az egyik ilyen életrehívott rendezvény a Hó-Rukk tábor, amelyre minden év februárjában-márciusában kerül sor Aranyosláposon, amelyen nagyszalontai fiatalok mellett vajdsaági és anyaországi fiatalok is részt vettek. A tábor fő célja, hogy különböző vidékekről érkező fiatalok megismerjék egymást, csapatokat alkotva közösen oldjanak meg feladatokat. Nem az elért eredményeken van a hangsúly, hanem, hogy a tábor során a résztvevők egy közösséggé válljanak. A rendezvény hagyományosan rövid megemlékezést tartanak Arany János nagyszalontai szobránál.

  Debrecen, 2019.12.12.

ESZA