MIDESZ- Barátság Kupa

 • 2019. December 16.

  A projekt keretei között, a műhelytalálkozók és a tanulmányútak során a programban résztvevő partnerszervezetek jobban megismerhetünk egymás régióját, egymás porgamjait, illetve mindazokat a rendezvényeket, törekvéseket, amelyek által elérhetik a közösségük fejlesztését, ezáltal is csökkentve a fiatalok elvándorlását. Az ő munkájuk által is csökken a kistérségből az elvándorlók száma, erősödik a helyben élők közösségi aktivitása.

  A partiumi, nagyszalontai székhelyű Magyar Ifjúsági Demokrata Szövetség (MIDESZ) egy tudományos-oktatási, kulturális, valamint jótékonysági jellegű non-profit, apolitikus, független, civil szervezet.

  Több közösségépítő programot hívtak életre és szerveznek a régióban, amelynek célja a közösségek fejlesztése, ezáltal a fiatalok otthon maradási hajlandóságának növelése.

  Az egyik ilyen életrehívott rendezvény a kispályás labdarúgó kupa, amelyet a Recreatio prejekt keretén belül Barátság Kupa néven.

  A esemény fő célja, az volt, hogy a sportolás által olyan kikapcsolódási lehetőséget biztosítson, amely segít kiszakadni a mindennapokból, egészséges tevékenységet biztosít, valamint a közösségi érzést is erősíti. A kupának karitatív jellege is volt, mivel a csapatok nevezési díjként szaloncukrot adományozták, amit a szervezők átadtak a Szent Antal Otthon lakóinak.

  Debrecen, 2019.12.12.

ESZA